Historien bag (meget kort fortalt) 

 

 

 

Ubevæbnet selvforsvar har været kendt lige så længe, som der har været mennesker på jorden. Der har altid været nogle der angreb andre, og hvor der er et angreb, vil der opstå et forsvar.

Et af de ælste forsvarssystemer vi kender er Jiu-Jitsu.

I Egypten, ved Nilen, ligger en landsby ved navn Beni-Hassan. Ved denne landsby findes der en række gravkamre (39 i alt). I disse gravkamre har man fundet nogle af verdens mest velbevarede hulemalerier. Nogle af disse serier af billeder er Jiu-Jitsu lignende motiver. Man mener, at disse billeder kan være grundlaget for det senere Jiu-Jitsu system.

Dette kampsystem kan spores fra Egypten til Grækenland og videre til Indien og Tibet. Fra Tibet er systemet via munke, vandret videre til Kina for til sidst at ende i Japan. Her har det med tiden udviklet sig til den form for Jiu-Jitsu vi kender i dag.

Den vigtigste periode for Jiu-Jitsu i Japan er tiden fra ca. 1530-1880, hvor Samurai'erne havde deres storhedstid.

I 1878 blev Samurai-standen forbudt ved lov i Japan, hvilket bevirkede, at interessen for Jiu-Jitsu faldt, så systemet var i fare for at gå i glemmebogen.

 

Det var en europæer ved navn dr. Baelz, der blev en af redningsmændene  bag Jiu-Jitsu.

Dr. Baelz begyndte at studere de gamle kampsystemer, og flere af hans elever fulgte hans eksempel. Speciel én elev (Jigoro Kano) skabte, på baggrund af de gamle Jiu-Jitsu systemer, sit eget system som han valgte at kalde Judo. 

 

Jigoro Kano's system blev hurtigt populær, og mange skoler ændrede navn til Judo. Senere, da Judo'en var blevet så sportspræget, at den næsten helt havde mistet sin betydning som et forsvarssystem, adskilte man igen systemet til henholdsvis Judo og Jiu-Jitsu.

 

Den første Jiu-Jitsu skole i Europa blev grundlagt af Gonji Koizuma (elev af Jigoro Kano). Skolen kom til at hedde Budo-Kwai, og er beliggende i London.

 

I Danmark fik Jiu-Jitsu stor fremgang efter 2. verdenskrig. Flere klubber i Danmark har deres oprindelse fra modstandsbevægelsen under besættelsen 1940-1945.

I Danmark findes der, ligesom i andre lande, flere forskellige Jiu-Jitsu organisationer.

 

 

 

 

Læs mere på DJU´s hjemmeside:

http://ju-jitsu.dk/content/view/119/333/

 

 

 

 

Hovedsponsor

 

 

 

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunds Jiu-Jitsu klub